Annons
Nyheter

Kvinna åtalas efter dödlig hundattack

Brott • Publicerad 16 mars 2019

En 61-årig kvinna i Ljusnarsberg åtalas för vållande till annans död efter att hennes hund bitit ihjäl en 15-årig pojke, rapporterar lokala medier.

– Det finns en rad samverkande faktorer som gör att jag anser att hon varit oaktsam, säger åklagare Louise Helleday till Nerikes Allehanda.

Annons

Bland dessa faktorer nämner Helleday att kvinnan lämnat hunden utan uppsikt med pojken, och att de båda saknat kunskap om hur man avbryter en hundattack.

Enligt åtalet ska kvinnan också tidigare ha ägt kamphundar som attackerat andra hundar. I ett fall skadades en biten hund så svårt att den fick avlivas.

Pojken, som var familjehemsplacerad hos 61-åringen, attackerades av kvinnans hund i deras bostad den 27 juli i fjol. Han fick upprepade bett i bland annat ansikte och hals.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons