Kvinna kontaktade Trafikverket om stängsel

Olycka (TT) Artikeln publicerades
Ett hål i ett staket kan ha gjort det möjligt för en pojke att komma ut på järnvägen i Kristianstad. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Ett hål i ett staket kan ha gjort det möjligt för en pojke att komma ut på järnvägen i Kristianstad. Arkivbild.

En pojke omkom när han blev påkörd av ett tåg i Kristianstad. Ett två meter stort hål i ett stängsel kan ha gjort det möjligt för pojken att komma ut på järnvägsspåret, skriver Kristianstadsbladet.

En kvinna som tidningen pratat med uppger att hon kontaktade Trafikverket en vecka före olyckan efter att ha upptäckt ett hål i ett stängsel vid spåret.

-Jag sade till den jag pratade med att ni måste göra något åt ett hål i staketet, som går rakt ut till järnvägen. Här finns mängder med barn som leker och det kommer att hända en olycka, säger hon till tidningen.

Kvinnan kontaktade Trafikverket ytterligare en gång och fick till slut svaret att ansvaret ligger hos kommunen. Kommunen återkopplade aldrig, enligt kvinnan.

Trafikverket vill tills vidare inte kommentera uppgifterna närmare.

-Först och främst är det jättetragiskt med olyckan. När det gäller utredningen så kommer vi att göra en sådan och därför kan vi inte säga något om det här nu. Vi har inte utredningen klar om vad det är som har hänt, säger Camilla Hult, kommunikatör på Trafikverket till TT.

Trafikverket kan inte heller säga något om vem som bär ansvaret för stängslet, Trafikverket eller kommunen.

Pojken, som var i förskoleåldern, ska ha lekt på ett grönområde där öppningen mot järnvägen fanns. Ett byggarbete pågår vid platsen.

-Det är ett fel. Någon har inte satt tillbaka staketet, säger Bengt Olsson vid kommunens tekniska förvaltning till Kristianstadsbladet.