Annons
Nyheter

Läkare åtalad för sexbrott

Brott • Publicerad 21 januari 2019

En läkare vid Södersjukhuset i Stockholm åtalades tidigare i år misstänkt för försök till våldtäkt och våldsamt motstånd. De misstänkta brotten inträffade under sommaren 2018 och läkaren var frihetsberövad i tre dagar.

Först sedan Svenska Dagbladet varit i kontakt med sjukhusledningen har mannen stängts av från sin tjänst. Men läkarens chef ska tidigare ha informerats om misstankarna mot mannen.

Annons

– Då fanns det ett rykte vilket föranledde att en av de närmaste cheferna på enheten pratade med den här personen. Det gjorde man på rykten, det är vad jag vet än så länge. Den här chefen var nöjd med de svar han fick och det fördes inte vidare, säger Södersjukhusets vd Mikael Runsiö till tidningen.

Läkaren nekar till misstankarna om våldtäktsförsöket, som inte är kopplat till sjukhuset.

Mannen har tidigare varit misstänkt för att ha våldtagit en sjuksköterska som då jobbade på Södersjukhuset. Han stängdes av en tid från sin tjänst. Senare lades polisutredningen ner.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons