Den tidigare mordmisstänkte mannen frigiven

Kronoberg Artikeln publicerades
På julafton kom larmet om att en kvinna hittats död i en villa i Uppvidinge kommun. Polisens tekniker har spärrat av villan.
Foto: Carl Carlert
På julafton kom larmet om att en kvinna hittats död i en villa i Uppvidinge kommun. Polisens tekniker har spärrat av villan.

 

En 47-årig kvinna hittades på julafton död i en bostad i Uppvidinge kommun. Vid 14-tiden samma dag greps en 58-årig man misstänkt för mord.

Förhör med mannen hölls under måndagen. Efter förhören släpptes mannen.

58-åringen slog själv larm genom att ringa 112. När polisen kom till platsen, en villa på en ort i Uppvidinge kommun, var omständigheterna kring dödsfallet sådana att mannen greps.

Emir Bajric, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen, säger att det misstänkta mordet skedde i parets gemensamma bostad. Mannen och kvinnan var gifta med varandra. 58-åringen befann sig i villan vid gripandet.

Mannen förhördes och efter beslut av åklagare anhölls han. En teknisk undersökning av brottsplatsen gjordes under julafton.

Mannen var skäligen misstänkt för mord. Det handlade alltså om den lägre misstankegraden.

 

Förhören fortsatte under måndagen, då med en försvarare vid 58-åringens sida. Efter förhören beslutade åklagare att mannen skulle frigivas. I nuläget finns det inget konkret som talar för att kvinnan har bragts om livet.

Polisen väntar nu på den rättsmedicinska undersökningen av kvinnan. Tills dess går misstankar inte helt att utesluta.

Polisen kan för tillfället inte gå närmare in på vad mannen har sagt i förhören eller om hur kvinnan avled.

– Det vi vet är hur det ser ut på platsen. Vi måste hålla på den informationen och vi kan inte bekräfta hur kvinnan avled innan den rättsmedicinska utredningen, säger Rickard Lundqvist på polisens presstjänst i Malmö.

Anhöriga till den 47-åriga kvinnan är underrättade om dödsfallet.