Annons
Nyheter

Brand på ö - räddade sig genom att ro ut i vattnet

Räddningstjänst och ambulans fick rycka ut till en ö i sjön Tiken, i Tingsryd, med anledning av ett brandlarm. Två personer befann sig på ön och räddade sig själva genom att ro ut i vattnet.
Tingsryd • Publicerad 14 april 2018

Larmet kom in vid 01-tiden på lördagen. Ett fritidshus på ön Stora Ronnö i sjön Tiken stod då i lågor.

Orsaken till branden är än så länge okänd med man har sina teorier. Det berättar Christian Johansson, insatsledare räddningstjänsten Östra Kronoberg.

Annons

– Men det är inget vi vill gå ut med nu, säger han.

Två personer befann sig i byggnaden när den började brinna.

– De fick mer eller mindre fokusera på sig själva utan att rädda något från byggnaden. De satte sig i båten direkt och rodde ut i vattnet, säger Christian Johansson.

Det tar mellan fem och tio minuter att ta sig ut till ön. När räddningstjänsten hade kommit fram var byggnaden helt övertänd.

– Det var ett väldigt snabbt brandförlopp. Till en början var det spridningsrisk, att den skulle sprida sig till fler fristående byggnader och även till terrängen. Men vi lyckades begränsa branden till fritidshuset.

Ärendet ligger nu hos polisen som har upprättat en anmälan kring branden, men uppger att det inte finns några misstankar om brott. Fastighetsägaren var inte på plats, men är underrättad.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons