Annons
Nyheter

Lösa hundar attackerade kvinna med hund

Två hundar smet ut ur en öppen grind och anföll en kvinna och hennes hund. De fick åka till sjukhus respektive veterinär. En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats.
Mönsterås • Publicerad 2 juli 2018

När en kvinna i 30-årsåldern var ute och gick med sin hund i Mönsterås i fredags blev de anfallna av två lösa hundar.

Kvinnan försökte, enligt anmälan, att ställa sig mellan hundarna men blev då biten och fick åka till sjukhus för att få stelkrampsspruta. Hennes hund blev också skadad och fick föras till veterinär.

Annons

Under tumultet släppte kvinnan i väg sin hund så att den kunde fly. Då ska de andra hundarna ha sprungit i kapp och attackerat den igen. Det hela slutade med att ägarna till de aggressiva hundarna dök upp och hjälpte till. Hundarna ska ha smitit ut genom en öppen grind.

Den drabbade kvinnan har anmält händelsen, som rubriceras som vållande till kroppsskada.

– Det blir ägarna som misstänks för brottet i och med att deras hundar har orsakat skada på en annan människa, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons