Annons
Nyheter

Madsen misstänks ha bundit sitt offer

Otäcka detaljer och rå brutalitet fyller åklagarens gärningsbeskrivningar om mordet på Kim Wall.
Ubåtsfallet • Publicerad 23 januari 2018

Åtalet mot misstänkte styckmördaren väcktes förra veckan – nu lyfts locket på en ryslig stämningsansökan.

Ubåtsbyggaren misstänks ha bundit Kim Wall och torterat henne före döden, enligt stämningsansökan. Madsen ska enligt stämningen ha tagit med sig flera verktyg till ubåten.

Annons

Mordåtalet mot ubåtsbyggaren Peter Madsen väcktes förra veckan och enligt åtalet rör det sig om ett planlagt mord – som kan ha skett genom skärskador i halsen eller kvävning. Men någon exakt dödsorsak kan inte slås fast i åtalet. När sju dagar nu gått blir stämningsansökan offentlig och mer av den internationellt uppmärksammade utredningen blir därför känt.

Och åklagarens beskrivning om vad som hände på ubåten är mycket obehaglig läsning. Specialåklagare Jakob Buch-Jepsen yrkar på livstids fängelse eller förvaring, ett tidsobestämt straff, vid fällande dom.

Peter Madsens försvarsadvokat Betina Hald Engmark vill att fallet ska få ha sin gång i rätten, och inte i medierna. Men i ett mejl till TT skriver hon att klienten fortsatt förnekar brott, med undantag för brott mot griftefrid då han erkänt att han slängde Kim Wall till sjöss.

"Min klient är självklart påverkad av fallet, och han är liksom jag något överraskad över stämningsansökans utformning baserat på de upplysningar som finns i saken. Nu är inte alla uppgifter ännu kända i pressen, så vi avvaktar domstolsförhandlingen innan vi eventuellt kommenterar ytterligare", skriver Betina Hald Engmark till TT.

John Alexander Sahlin/TT

.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons