Annons
Nyheter

Mallorca som vanligt i restoppen

Resor (TT) • Publicerad 7 februari 2019
Mallorca lockar flest sol- och badsugna i sommar, visar bokningsstatistik. Spanien har ytterligare två resmål på tio i topp-listan. Arkivbild.
Mallorca lockar flest sol- och badsugna i sommar, visar bokningsstatistik. Spanien har ytterligare två resmål på tio i topp-listan. Arkivbild.Foto: Manu Mielniezuk/AP/TT

Även i sommar är Mallorca det populäraste resmålet om man ser till resebyrån Tickets bokningsstatistik fram till början av februari. Den spanska ön, som varit en charterklassiker sedan 1950-talet, toppade listan även förra året. Spanien har ytterligare två resmål på tio i topp-listan – Malaga och Alicante.

I Grekland är det framför allt Kreta, på en andraplats, som lockar sol- och badsugna, men även Rhodos är populärt. Den kroatiska staden Split, på tredje plats, har de senaste åren befäst sin position som en traditionell sommardestination.

Annons

En uppstickare i sommar är Alanya i Turkiet på en fjärdeplats, ett resmål som åter har hamnat på semesterkartan efter att ha legat i bakvatten de senaste åren.

Även storstäder lockar ressugna under sommaren, med Bangkok på en sjundeplats följt av New York på åttondeplats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons