Annons
Nyheter

Malmö: Ny explosion i Rosengård

En explosion har inträffat vid en kontorsbyggnad i närheten av centrum i Rosengård i Malmö. Strax före klockan 21.00 ringde flera personer in till polisen och larmade om en hög smäll.
Brott • Publicerad 21 januari 2018

– Det är okänt vad som exploderat men enligt de första observationerna har det blivit skador på husfasaden. Men det är inga personskador, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.

Platsen är avspärrad för undersökning av bombtekniker och kriminaltekniker.

Annons

Det finns uppgifter om att det finns ett misstänkt föremål som inte har detonerat kvar vid platsen, men detta bekräftas inte av polisen.

– Vi har beställt bombtekniker som ska dit, och det är för att försäkra oss om att det inte finns något explosivt kvar. Det är inte baserat på någon konkret misstanke utan för att säkra platsen helt enkelt. Sedan ska kriminaltekniker dit för att säkra eventuella spår, säger Calle Persson.

Kontorsbyggnaden ligger i närheten av polishuset i Rosengård, där en annan explosion inträffade i onsdags. Då skadades flera bilar och fastigheten fick splitterskador.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons