Man angrep poliser – misstänks för dråpförsök

Kalmar Artikeln publicerades

Under fredagsförmiddagen larmades polisen till en bostadsadress i Norrliden i Kalmar för att omhänderta en man i 40-årsåldern, enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård.

Mannen motsatte sig omhändertagandet och tumult uppstod. Under tumultet får mannen tag i ett tillhygge och gör utfall mot polisen.

I samband med händelsen skadar han sig och förs med ambulans till sjukhus. Skadeläget för honom är fortfarande oklart.

– Det har växlat lite i informationen om skadeläget men han är kvar på sjukhus vad jag vet. Han har fått skador i samband med händelsen som har krävts ambulansvård. Mer vågar jag inte säga just nu, säger Kim Hild, pressinformatör på polisens ledningscentral i Malmö.

Poliserna fick inga fysiska skador i samband med händelsen.

En förundersökning om försök till mord alternativt dråp på de två poliserna är inledd.

Eftersom mannen blev skadad i samband med omhändertagandet har även en anmälan upprättats hos riksåklagaren för polismål.

– Nu har vi två parallella utredningar som pågår. Dels den mot mannen som är misstänkt för försök till mord, dels den mot oss själva i och med att han har kommit till skada i samband med ett polisingripande. Huvudsaken är att försöka utreda händelseförloppet, vad exakt har inträffat, och det kommer nog ta ett tag att landa i för patrullen behöver ju redogör för vad de har upplevt och deras syn på saken och så där. Så det är vi lite osäkra på fortfarande faktiskt.

Polisens tekniker kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen.