Annons
Nyheter

Man död efter att ha kört ned i vattnet

En man avled efter att ha kört ner med bil i vattnet vid Bokenäs färjeläge, väster om Uddevalla, rapporterar P4 Väst.
Uddevalla • Publicerad 23 februari 2018

I bilen färdades även en nioårig pojke.

Larmet om olyckan kom vid 22-tiden, då bilen kört igenom bommarna och ned i vattnet.

Annons

Pojken lyckades ta sig ur bilen och simma till land. Han ropade på en privatperson som sprang fram och såg bilföraren ligga i vattnet.

– Då dyker han i och lyckas få upp honom på kajen. Det är en hjälteinsats av den mannen, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Livräddande insatser påbörjades för att rädda mannen innan han togs om hand av räddningstjänsten. Han fördes till sjukhus med helikopter men avled sedan på sjukhuset.

Omständigheterna kring olyckan är oklara.

– Dykare har varit nere och tittat i bilen och den kommer att bärgas i morgon bitti säger de. Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning så får vi se om det ger något, säger Joakim Hansson.

Pojken fick värma sig och byta kläder i ambulansen och behövde inte föras till sjukhus. Han kunde hämtas vid färjeläget av sin mamma.

KB/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons