Annons
Nyheter

Man stal taxibuss och krockade in i bilar

En man i 50-årsåldern stal en taxibuss på lördagen och krockskadade flera bilar på en parkering i Jönköping, rapporterar SR P4 Jönköping.
Jönköping • Publicerad 16 juni 2018
Polisen grep en man som gett sig ut på en vansinnesfärd i en stulen taxibuss. Arkivbild.
Polisen grep en man som gett sig ut på en vansinnesfärd i en stulen taxibuss. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Mannen passerade och fick syn på en taxibuss med nycklarna i. Han hoppade in och började köra, säger Lars-Göran Nilseryd, regionsvakthavande befäl polisen Öst.

Mannen körde på minst fyra bilar. Det är oklart om han varit ute efter att krocka bilarna eller om han bara inte klarat av att hantera taxibussen. Efter att mannen kört ner i ett dike kunde ett vittne ingripa och hålla honom tills polisen kom fram.

Annons

– Det första han sade var att han ville betala för sina skador. Själva gripandet gick lugnt till, säger Lars-Göran Nilseryd.

Ingen skadades i samband med vansinneskörningen. Mannen misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons