Annons
Nyheter

Man stal urinprover – ville hämnas på kommunen

En 23-årig man från Ljungby bröt sig in och stal drogtester på ett behandlingshem som han känt sig illa behandlad av. Nu döms han till skyddstillsyn och att betala skadestånd till Ljungby kommun.
Ljungby • Publicerad 17 november 2017
En 23-årig man bröt sig in på ett behandlingshem och stal urinprover. Proverna på bilden har inget samband med artikeln.
En 23-årig man bröt sig in på ett behandlingshem och stal urinprover. Proverna på bilden har inget samband med artikeln.Foto: Maja Suslin / TT

Mannen har berättat i förhör att han precis hade blivit fråntagen sina antidepressiva läkemedel eftersom han återfallit i missbruk. Han kände sig illa behandlad och hyste vrede gentemot psykiatrin och kommunen. Nu ville han sabotera för mottagningen där han tidigare lämnat drogtest och haft terapeutiska samtal.

Mellan den 3 augusti och den 4 augusti tog mannen en stor sten och använde som murbräcka för att ta sig in på mottagningen. Hans minnesbilder från inbrottet är luddiga. Mannen kände sig förvirrad. Han stal två förpackningar med totalt 35 urinprover med ett sammanlagt värde på 3000 kronor som han sedan slängde i soporna hemma.

Nu döms 23-åringen till skyddstillsyn och att betala ett skadestånd på 4 000 kronor till Ljungby kommun.

Ulf ÖsterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons