Annons
Nyheter

Måsjägare mister vapenlicens efter terrorlarm

En jägare som orsakade ett dramatiskt pådrag på en skola på Gotland i maj förra året blir av med sin jaktlicens, skriver Svenska Dagbladet som tagit del av en dom från Förvaltningsrätten.
Brott • Publicerad 28 oktober 2017

Mannen jobbade som skyddsjägare och skulle skjuta måsar, i närheten pågick också en konsert. Polisen fick larm om en svartklädd man med gevär med ljuddämpare som "tryckte mot en husvägg" inne på skolgården, enligt polisens rapport.

Patrullen beskrev situationen som en "möjlig terrorsituation". Jägaren löd inte omedelbart polisens order om att lägga ifrån sig vapnet och polisen var nära att avfyra verkanseld mot honom.

Annons

Dessutom hade han inte på sig en varselväst med texten "skyddsjägare" som är framtagen för jägare som utövar skyddsjakt. Jägaren fråntogs sin vapenlicens efter händelsen, men överklagade. I Förvaltningsrättens dom nu framgår att man går på polisens linje och återkallar mannens tillstånd att ha vapen och ammunition.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons