Annons
Nyheter

Missen: Försökte smuggla kattungar i byxorna

Singapore (TT-AFP) • Publicerad 8 januari 2019
Miss(e)tänkt last avslöjades i smugglingsförsök. Katterna på bilden har dock ingenting med saken att göra.
Miss(e)tänkt last avslöjades i smugglingsförsök. Katterna på bilden har dock ingenting med saken att göra.Foto: Matt York/AP/TT

Ett jamande fick gränspolisen att fatta misstankar. Och efter en blick mot en tvivelaktig utbuktning i mannens byxor kunde man snabbt konstatera att 45-åringen bar på en levande last som han inte hade tänkt deklarera. Försöket att smuggla in fyra kattungar till Singapore upptäcktes i en kontroll av en bil vid landets gräns mot Malaysia, enligt myndigheterna.

Det är vanligt förekommande att cigaretter göms på liknande sätt i försök att föra in dem i landet på olaglig väg.

Annons

-Men det här är första gången som vi har varit med om att någon har stoppat fyra levande kattungar innanför byxorna, säger en talesperson för den singaporianska immigrationsmyndigheten.

Kattungarna uppges må förhållandevis bra givet omständigheterna och har satts i karantän. Det är fortfarande oklart i vilket syfte mannen försökte smuggla in dem till Singapore. Den som vill föra in katter i landet behöver visa upp såväl importlicens som hälsointyg.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons