Missförstått valbudskap krävde dementi från kommunen

Nyheter Artikeln publicerades

Växjö kommuns utbildningsförvaltning gick i torsdags förmiddag ut med en dementi: Skolorna har öppet som vanligt under fredagen.

Anledningen var valreklam från Socialdemokraterna.

Socialdemokraterna lokalt i Växjö var helt ovetande om det budskap som sänts ut från centralt håll till barnfamiljer runt om i Sverige.

– Jag har inte sett det, jag har ändå skolbarn själv, säger Martin Edberg (S).

Lika ovetande är partikollegan Gunnar Storbjörk.

Utskicket har på ena sidan budskapet: ”Hej alla föräldrar. Glöm inte att skola och fritidshem är stängt på fredag på grund av planeringsdag! PS. Det går löss. Glöm inte att kamma dina barn ikväll.”

På andra sidan framgår att avsändaren är Socialdemokraterna, som vill föra ut sitt förslag om en veckas extra ledighet för föräldrar. Brevet är undertecknat av Margot Wallström.

På Växjö kommuns hemsida går utbildningsförvaltningen ut och meddelar att Växjö kommun inte är avsändare till utskicket och att alla elever har vanlig skoldag i morgon, fredag.

– Vi blev uppmärksammade på att det gått ut information som kunde feltolkas och ville bara klargöra att det är skoldag som vanligt, säger Anders Elingfors, verksamhetschef på Utbildningsförvaltningen.

Har du sett utskicket själv?

– Nej, jag fick bara beskedet att det fanns en otydlighet.