Annons
Nyheter

Misstänkt våldtäkt på gymnasieskola i Kalmar

En pojke på en av Kalmars gymnasier är misstänkt för våldtäkt på en flicka som går på skolan.
Kalmar • Publicerad 21 november 2017

Den misstänkta våldtäkten på en gymnasieskola i Kalmar bekräftas av Christian Sandahl, som är verksamhetsområdeschef vid Kalmarsunds gymnasieförbund:

– Det stämmer. Det inträffade en incident på en gymnasieskola i Kalmar på måndagseftermiddagen. Jag fick kännedom om detta på lunchen i dag (tisdagen) av rektorerna på skolan. Det ska ha gjorts en polisanmälan om misstänkt våldtäkt, säger han.

Annons

Christian Sandahl bekräftar vidare att det är en kvinnlig elev på skolan som ska ha utsatts av en manlig elev och det hela ska ha inträffat på den aktuella gymnasieskolan. Övriga detaljer kring händelsen vill han inte gå in på.

Vilka åtgärder vidtas på den aktuella skolan i det här läget?

– Rektorerna och personalen på skolan har tagit hand om de inblandade eleverna och diskuterat med dem. Utgångspunkten är så klart att alla elever ska kunna vara trygga på våra skolor.

Är det aktuellt att stänga av den påstådda gärningsmannen?

– Nej, vi vidtar inga sådana åtgärder just nu utan vi avvaktar polisutredningen och ser vad som kommer fram av den.

En polisutredning kan ta lång tid. Hur tänker ni kring offrets trygghetskänsla?

– Det är precis den frågan som personalen jobbar med just nu, men just nu är det inte aktuellt att stänga av någon utan vi avvaktar polisutredningen.

Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons