Annons
Nyheter

Moderaternas uppgång stannar av

Ingress här...
Politik • Publicerad 30 november 2017

Återhämtningen efter partiledarbytet ser ut att ha klingat av för Moderaterna visar SVT/Novus väljarbarometer, rapporterar SVT.

– Moderaternas resa uppåt fortsätter inte, utan väljarstödet ser snarare ut att stabiliseras, med en liten svag nedgång jämfört med föregående månad. Partiet är fortfarande under den nivå man hade före utspelet i januari, säger Torbjörn Sjöström, som är vd för Novus, till SVT.

Annons

M får 19,0 procent vilket är 0,7 procentenheter lägre än förra mätningen och 2,5 lägre än i början av året. Det finns tecken på att Moderaterna har plockat hem manliga väljare från Sverigedemokraterna.

Miljöpartiet växer från 4 till 5 procent. I övrigt visar Novus mätning inga större förändringar i opinionen. Socialdemokraterna ligger på 28,6 procent, Sverigedemokraterna på 16,6 procent, Centerpartiet på 11 procent, Vänsterpartiet på 7,3 procent, Liberalerna på 5,5 procent och Kristdemokraterna på 3,6 procent.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons