Nattens händelser – Kronoberg

Nyheter Artikeln publicerades

En till sjukhus efter älgkrock utanför Åseda.

Skadegörelse på Teleborgshallen i Växjö.

Kronoberg

Det var begränsad framkomlighet på riksväg 23/37 sydväst om Åseda efter en viltolycka på natten till torsdagen, uppgav Trafikverket.

Larmet om händelsen kom strax efter klockan 02. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

En bil med en person i uppges ha krockat med en älg i södergående riktning på vägen.

– En person är införd till sjukhus med ambulans. Okända skador, säger Erik Jeppsson, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

Läs mer: En till sjukhus efter älgolycka

Och ett fönster ska ha krossats på Teleborgshallen i Växjö under natten.

Skadegörelsen upptäcktes av polis. Det finns ingen misstänkt tidigt på torsdagsmorgonen.

Kalmar

En natt utan större polisiära händelser i området.

Sverige

Det brinner i en villa i Löddeköpinge i Skåne. Larmet om branden kom vid tvåtiden. När räddningstjänsten kom till platsen brann det kraftigt i huset och lågor slog ut genom fönstren.

Villan kommer att brinna ner, meddelade räddningstjänsten tidigt på morgonen. Det finns ingen risk för spridning till andra byggnader.

Ingen tros ha befunnit sig i huset eftersom det är obebott och under renovering.

Flera stationer arbetade under natten med släckningsarbetet. Insatsen fortsätter under morgonen. (TT)

Strax före klockan 23 på onsdagskvällen skickades ambulans och polis till en adress i Borrby.

Två män ska ha blivit knivskurna och fördes till sjukhus med ambulans. De ska ha hamnat i bråk med en tredje person. Om vad är oklart, men det ska ha resulterat i att de blev knivskurna.

– Det är stickskador, säger Erik Jeppsson, vakthavande befäl vid polisen i region syd.

En man kunde gripas, odramatiskt enligt polisens ledningscentral, och han förhördes under natten. Området i Borrby har spärrats av för en teknisk undersökning.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt försök till dråp.

Läs mer: Två män till sjukhus efter knivskärning

Världen

Kraftiga skyfall i södra Japan har lett till översvämningar där hus har svepts i väg. Tiotals människor saknas och många har uppmanats att lämna sina hem.

Ovädret har härjat i regionen Fukuoka i sydvästra Japan. På nio timmar har området fått 774 millimeter regn, över dubbelt så mycket som det brukar regna i hela juli, enligt tv-bolaget NHK.

Omkring 7500 räddningsarbetare arbetar med evakuering och att leta efter saknade. 40 helikoptrar står redo att söka efter folk så fort ovädret tar en paus.

Myndigheterna i Fukuoka säger att 15 personer saknas. En man har grävts fram livlös efter ett jordskred och två kvinnor har skadats, enligt NHK. (TT)

Regeringstrogna aktivister stormade Venezuelas parlament och misshandlade oppositionsledamöter.

De rödklädda inkräktarna bröt sig in genom entrén och avfyrade fyrverkerier innan de gick till angrepp med påkar och stålrör.

Venezuelas parlament, där en koalition av oppositionspartier sedan 2015 har majoritet, skulle under dagen högtidlighålla Venezuelas självständighetsdag med en ceremoni.

Redan tidigt på onsdagsmorgonen samlades en folkmassa utanför parlamentsområdet och ropade slagord till stöd för vänsterpresidenten Nicolás Maduro. Några timmar senare stormade delar av folksamlingen parlamentet.

Angriparna beordrade journalister att sluta filma och lämna området. (TT)

Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT