Nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större polisiära händelser i Kronoberg.

Småland

En fullt utvecklad brand har rasat i en länga båthus vid Munksjön i centrala Jönköping under natten. Omkring 25 personer från räddningstjänsten har bekämpat elden. Larmet kom strax efter klockan 01.

– Initialt var det spridningsrisk till andra byggnader och båtar i området, men det lyckades vi hindra, säger brandingenjör Fredrik Björnberg vid räddningstjänsten i Jönköpings kommun.

– Nu är det mer eftersläckning och glödbränder kvar, säger han till TT vid 03-tiden.

Han berättar att det initialt var ganska stor rökspridning in över centrala delarna av staden.

Det finns såvitt känt inga personskador. Räddningstjänsten kommer att ha personal kvar in på onsdagsförmiddagen.

Det är oklart hur branden startade. (TT)

 

Sverige

Två pojkar i övre tonåren har skottskadats i ett bostadsområde i Södertälje, rapporterar Länstidningen. De skjutna, som uppges vara 17 till 18 år, ska inte ha fått livshotande skador.

Båda har förts till sjukhus med skottskador i benen, uppger polisen för TT, som inte vill säga något om de skadades ålder eller vad som kan ligga bakom.

Händelsen inträffade vid midnatt. Polisen fick larm från flera personer som hört skottlossning. En förundersökning har inletts om synnerligen grov misshandel.

Ingen person har gripits. (TT)

 

Världen

Två 15-åringar, en pojke och en flicka, dödades när en elev i samma ålder öppnade eld på en skola i Kentucky, USA.

Fjorton personer träffades av skott, inklusive de två som dödades. Fem personer fick andra skador i kaoset som uppstod. Läget är kritiskt för fem av de skadade, enligt polisen.

Skytten greps strax efter skottlossningen och är misstänkt för två mord och flera fall av mordförsök. Motivet bakom skjutningen är ännu okänt. (TT)

Den USA-ledda koalitionen har dödat 150 IS-krigare i närheten av floden Eufrat i provinsen Dayr al-Zawr (Deir Ezzor) i Syrien.

Enligt ett uttalande från koalitionen utfördes ett flyganfall mot ett av IS högkvarter, där anhängarna samlats, efter ett "omfattande underrättelsearbete".

IS har förlorat stora områden som terrorgruppen tidigare kontrollerade i Syrien, men fickor längs de centrala delarna av floden Eufrat hålls fortfarande av IS.(TT)