Annons

Nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Trafikolycka i Älmhult och flera gripna på Öland. Här följer ett urval av nattens händelser.
Publicerad 14 juli 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

Två bilar krockade i Älmhult sent på fredagskvällen. Det är två bilar som har krockat och den ena bilen ska enligt SOS ha hamnat i en häck.

Annons

I den ena bilen fanns fyra personer, alla i den ska ha tagit sig ur bilen och är i oskadda. I den andra bilen fanns en person och det är denna som nu förs med ambulans till Ljungby.

Hur skadad personen är, är okänt.

Två personer har gripits under natten i samband med Öland Roots. Båda är misstänkta för narkotikabrott genom överlåtelse.

En man greps vid Lundegårds camping, norr om Borgholm, vid 01.20. Han är misstänkt för misshandel i nära relation. Ingen person ska ha behövt söka vård.

Sverige

Arbetet med att släcka skogs- och markbränder har pågått hela natten och fortsätter på flera håll i landet. Bland annat rasar en gräs- och skogsbrand i trakterna av Finnerödja. Den är inringad, men inte under kontroll. Branden omfattar 60 hektar (600 000 kvadratmeter) och delar av E20 är avstängd under brandbekämpningen.

I Älvdalen fortsätter insatserna, främst med bevakning. Branden där är inringad och brandmän och personal från hemvärnet bevakar ytterkanterna.

Strax efter midnatt rapporterades om en brand i Vrinneviskogen i Norrköpings kommun. (TT)

En man har avlidit efter en trafikolycka i Garphyttan utanför Örebro, skriver Nerikes Allehanda.

Olyckan inträffade vid lunchtid på fredagen då mannen, som cyklade, krockade med en bil. Han fördes till sjukhus med livshotande skador och avled senare.

Annons

Det är inte helt klarlagt hur olyckan gick till. Enligt polisen finns inga brottsmisstankar. (TT)

Världen

Ett Ryanairplan med semesterfirare på väg från Dublin till den kroatiska kuststaden Zadar landade i Frankfurt i Tyskland under natten till lördag. 30 av passagerarna fördes till sjukhus.

– Flera personer ombord klagade över hälsoproblem och togs omhand av läkare och ambulanspersonal, säger en talesperson för polisen enligt tidningen Frankfurter Allgemeine.

Polisen uppger inte vilka slags hälsoproblem passagerarna hade. (TT)

Chilensk polis och åklagare utreder nya anklagelser om sexuella övergrepp inom katolska kyrkan. På fredagen genomfördes razzior i regionen Araucanía i södra Chile. Totalt fem präster där utreds för brott som ska ha begåtts efter år 2000.

Tillslagen var de senaste i en rad där Chile tagit krafttag för att komma till rätta med övergrepp inom kyrkan.

Flera präster har avskedats och påven Franciskus har godkänt fem biskopars avskedsansökningar. (TT)

Dramatiska bilder avslutade 5 000 metersloppet med Meraf Bahta på Diamond League-galan i Rabat.

Den svenska långdistanslöparen tog sig aldrig i mål utan rullades ut på bår.

Annons

EM-aktuella Meraf Bahta skulle vässa formen på en av sina tänkta mästerskapsdistanser, 5 000 meter, på Diamond League-galan i Rabat. Men svenskan kom aldrig i mål utan fick i stället rullas ut på bår, strax efter att hon passerat 3 000 meter.

Än saknas information om vad som hänt. (TT)

De flesta banker, affärer, skolor och bensinstationer i Nicaragua höll stängt på fredagen.

Oppositionen utlyste en 24-timmars generalstrejk dagen efter att fem personer dödats i våldsamheter vid protester mot president Daniel Ortega.

– Jag jobbar för att jag måste, men strejken är ett vapen för att sätta press på regeringen eftersom det inte finns något slut i sikte på den här situationen, säger skoputsaren Adolfo Diaz. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons