Annons
Nyheter

New York-flygplats översvämmad

Vatten rann från taket och i en av terminalerna stod vattnet decimeterhögt på golvet. En huvudvattenledning hade brustit på JFK-flygplatsen New York.
USA • Publicerad 8 januari 2018
Snöröjning i torsdags på flygplatsen LaGuardia i New York.
Snöröjning i torsdags på flygplatsen LaGuardia i New York.Foto: Julie Jacobson

Ankommande flyg till terminal 4 försenades, en terminal som trafikeras av ett 30-tal bolag, bland andra China Airlines, Delta, KLM, Singapore Airlines och Thomas Cook. Bara några få oförskräckta passagerare sågs försiktigt kryssa fram över terminalgolvet, visar bilder från CNN.

Söndagens vattenläcka kom som lök på laxen för den internationella storflygplatsen. Hundratals flygningar har ställts in eller försenats de senaste dagarna på grund av snöstormar och låga temperaturer. På lördagen stängdes terminal 1 som används av bland andra Air France och Lufthansa.

Upprörda passagerare har tvingats sova på terminalernas golv eller vänta i timmar ute på plattan innan deras plan fått rulla in till gate.

KB/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons