Olycka: Lastbil körde in i personbil med släp – två till sjukhus

Markaryd Artikeln publicerades

En lastbil ska ha kraschat in i en stillastående personbil med släpvagn på E4:an vid länsgränsen i Markaryds kommun vid 17-tiden på fredagskvällen.

 

Foto: Pontus Stenberg/TT

Larmet kom till SOS strax innan klockan 17 och räddningstjänst, ambulans och polis är larmade till platsen.

– Vi vet inte riktigt vad som hänt ännu men enligt inringaren ska bilen ha kört in i lastbilen som stod stilla, säger Anna Göransson från polisens ledningscentral.

Vid 18.30 korrigerar insatsledare Anders Johansson från räddningstjänsten i Markaryd de uppgifterna.

– Det är en lastbil som kört in i en stillastående bil med släpvagn. Personbilen har stått i vägkanten och det det är oklart om man haft problem med bilen.

Två personer är förda med ambulans till sjukhus men skadeläget är fortfarande oklart.

Enligt Trafikverket var det initialt helt stopp i trafiken på E4 mellan Yxenhult och trafikplats Markaryd S i norrgående riktning.

Räddningstjänsten öppnade norrgående körfält tillfälligt i en fil men bärgningsarbetet drar ut på tiden och vägen kommer att stängas igen.

– Det är inget av fordonen som kan köras från platsen för egen maskin. Vi måste bärga både lastbil och personbil, säger Anders Johansson.

Vid 19-tiden var E4:an åter helt öppen för trafik men Trafikverket varnade för att köer förbi olycksplatsen skulle bestå en tid under fredagskvällen.

Texten uppdateras