Annons
Nyheter

Ombytta roller: Noshörning fällde tjuvjägare

Jakten på noshörningen gick inte som tjuvjägarna i Namibia hade tänkt sig. Jakten tog en oväntad vändning och snabbt uppstod ombytta roller: noshörningen fällde jägaren.
Namibia • Publicerad 23 oktober 2017

Det hände i nationalparken Etosha. Polisen Simson Shilongo berättar för tidningen The Namibian som alltför ofta har anledning att rapportera om tjuvjakt – att den namngivne jägaren och några medbrottslingar tog sig in i parken i syfte att jaga de stora djuren.

De spårade en noshörning, men plötsligt kom den "från ingenstans" och anföll jägarna. En av dem blev illa skadad i benet. Han kunde inte ta sig från platsen själv.

Annons

Kamraterna försökte gömma honom på ett berg i närheten, men han greps nästa dag och får nu vård på Opuwo-sjukhuset. Under polisbevakning.

2014 började myndigheterna i Namibia att avsiktligt avlägsna horn från noshörningar i hopp om att djuren då inte ska dödas av tjuvjägare. I början av 2017 rapporterade The Namibian , med hänvisning till landets miljödepartement, att man dittills hade avlägsnat hornen från 451 spetsnoshörningar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons