Omfattande datorstölder på Ljungbygymnasium

Ljungby Artikeln publicerades

Eleverna åt lunch och klassrummet låstes med datorerna framme, när de kom tillbaka var 12 maskiner borta men dörren fortfarande låst. För en vecka sedan fick en av lärarna sin nyckel stulen.

Det är ett leasingföretag i Växjö som polisanmält stölden av de tolv bärbara datorerna rapporterar Smålänningen och det sammanlagda värdet överstiger 70 000 kronor. Stölden skedde i fredags och polisen har inga misstänkta ännu. Enligt Ljungbypolisen Fredrik Svärd är det svårutrett.

– Vi hade en patrull där i fredags. Troligtvis någon, sannolikt fler än en, hade gått in med nyckel. Men det är svårt att utredda. Det rör sig ju hela tiden mycket folk i skolan, säger han till tidningen.

Gymnasiet uppmanar nu till försiktighet från eleverna och rekommenderar att inte låta några värdeföremål ligga framme. Den stulna nyckeln har skolledningen vädjat om att få tillbaka enligt tidningen.

– Det här känns olustigt och tråkigt. Vi har också diskuterat att byta ut vissa lås om vi inte får tillbaka nyckeln, säger Jimmie Nilsson, gymnasiechef till Smålänningen.