Annons
Nyheter

Omröstning skjuts upp

Riksdagens talman Andreas Norlén flyttar fram statsministeromröstningen till fredag.
Publicerad 14 januari 2019
Riksdagens talman Andreas Norlén (M).
Riksdagens talman Andreas Norlén (M).Foto: Anders Wiklund/TT

– Om nu flera partiledare ber om viss ytterligare tid och det innebär att regeringsbildningen därmed går att lösa kan jag inte neka viss förlängning, säger Andreas Norlén.

Tidsplanen förskjuts därmed och det blir en ny talmansrunda på onsdag, för att kunna nominera en statsministerkandidat på onsdag och det blir omröstning på fredag.

Annons

Alternativet var att stå fast vid den tidsplan som jag lade fast före jul, det vill säga nominering av kandidat på måndagen och omröstning på onsdag, enligt Andreas Norlén. Uttalandet görs sedan Vänsterpartiet krävt förhandlingar med Stefan Löfven, för att klargöra stöd för tidigare reformuppgörelser och förutsättningar för framtida samarbete, och Miljöpartiet därefter föreslagit att den planerade statsministeromröstningen på onsdag skjuts fram ett par dagar.

Han säger att han är mycket kritisk till att det nu visar sig att det saknas stöd fullt ut till en lösning på regeringsfrågan.

– Min utgångspunkt är att jag redan har gett väldigt mycket tid till den här processen, säger Norlén.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons