Annons
Nyheter

Över 150 döda av farlig sprit i Indien

Dödssiffran fortsätter att stiga bland dem som druckit illegal sprit i nordöstra Indien. Ytterligare 58 personer har avlidit, vilket innebär att det totala antalet döda skrivs till minst 156.
Indien (TT-Reuters-AFP) • Publicerad 25 februari 2019
Indisk polis bekräftar att flera personer har avlidit till följd av den hembrända spriten.
Indisk polis bekräftar att flera personer har avlidit till följd av den hembrända spriten.Foto: AP/TT

Tio personer som har kopplingar till spriten har gripits av indisk polis. Prover av spriten är skickade för analys, men det antas att den innehåller metanol som även i relativt små mängder kan leda till blindhet eller till och med döden.

Tidigare i helgen har indiska myndigheter rapporterat att omkring 200 personer vårdas på sjukhus efter att ha druckit spriten. För flera av dem har tillståndet beskrivits som kritiskt.

Annons

De drabbade, varav många är kvinnor, arbetar på teplantager och ska ha druckit spriten efter att de fått sin veckolön utbetald. Enligt lokala myndigheter insjuknade alla nästan omedelbart efter att de druckit alkoholen.

Det är inte ovanligt att fattiga i Indien dör till följd av illegalt framställd alkohol. Massförgiftningen i delstaten Assam kommer mindre än två veckor efter att runt 100 personer dog av farligt giftig alkohol i delstaterna Uttar Pradesh och Uttarakhand i norra Indien.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons