Annons
Nyheter

Passagerare satt fast i tre timmar på strömlöst tåg

Det är sedan 16.30-tiden under torsdagskvällen stopp i tågtrafiken mellan Karlskrona och Kristianstad samt på sträckan Karlskrona och Emmaboda. Passagerare har under kvällen evakuerats från stillastående tåg i skogen.
Karlshamn • Publicerad 23 november 2017

Trafikverket rapporterar att ett elfel gör att alla tåg i länet står stilla.

Klockan 17.30 meddelar SOS Alarm att man måste evakuera passagerare från två stillastående tåg mellan Åryd och Hällaryd. Enligt ett tips från en passagerare på tåget finns 56 resenärer på det mörka, kalla och strömlösa tåget, där de satt fast i omkring tre timmar innan de kom till undsättning.

Annons

Enligt Blekingetrafikens trafikupplysning väntar man på bekräftelse på ersättningsbussar innan man kan börja evakuera.

– Vi fick den senaste informationen för fyra minuter sedan, resenärerna ska självklart inte behöva sitta där länge till, säger Sandra på trafikupplysningen till Bleking Läns Tidning vid klockan 17.45.

Vid klockan 19.15 nådde räddningstjänsten och ersättningsbussarna fram, enligt en av resenärerna, Berit Samuelsson, på tåget.

”Men de vet inte hur de ska ta oss ut och nå fram till bussarna. Här är kolmörkt”, skriver hon till BLT. Strax efter klockan 19.30 har passagerarna kunnat tas ut via en stege i fronten på tåget.

Tågresenärerna ska sedan ha fått gå en kilometer på tågspåret för att komma fram till ersättningsbussarna.

”Alla på tåget uppskattade den fina insatsen som konduktören gjorde”, skriver Berit Samuelsson till BLT.

Tågen i hela länet är inställda, bussar ersätter i begränsad omfattning. Strax innan klockan 21 meddelade Trafikverket att tågen kommer stå stilla dygnet ut. Tågtrafiken under fredagen beräknas kunna gå som normalt.

Orsaken är problem med strömförsörjningen.

BLT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons