Annons
Nyheter

Pojke skulle ta godis – mötte tjuv med kniv

Plötsligt stod tonårsgrabben öga mot öga med inbrottstjuven. I stället för att fly slet mannen fram en kniv.
Kalmar • Publicerad 20 oktober 2017

Händelsen inträffade i ett villaområde i Lindsdal i Kalmar i mitten av september i år.

Pojken som bor i huset skulle bara in en kort stund för att hämta godis som han glömt att ta med sig.När han närmade sig huset lade han märke till att någon parkerat en cykel utanför. I närheten stod också ett flak med cider.

Annons

Pojken kände direkt att något inte stämde och när han gick in i föräldrarnas sovrum såg han en okänd man, klädd i pappans kofta.

Tjuven försökte fly ut genom en altandörr men lyckades inte öppna den. Då tog han i stället fram en kniv, vilket fick pojken att höja sina händer och låta honom försvinna.

Den 47-årige gärningsmannen, som har ett digert brottsregister, kunde senare gripas av polis när han kom cyklande på en gata.

På fredagen åtalades han vid Kalmar tingsrätt för rån. Åtalet omfattar också en grov stöld på Förlösavägen samma dag som rånet.Mannen sitter för närvarande häktad och kommer i nästa vecka att ställas inför rätta.

Peter Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons