Annons
Nyheter

Postnord och kinesiska Wish överens om avgifter

Nu har det blivit enklare att handla billigt igen från den kinesiska e-handelssajten Wish. Postnord och handelsföretaget är nu överens om att Wish ska hantera momsen och avgiften direkt vid köptillfället.
Publicerad 14 juni 2018

Ekonomi

Sedan den 1 mars i år har Postnord tagit ut en administrativ avgift om 75 kronor på paket från länder utanför EU, eftersom Postnord haft svårt att hantera uppåt 150 000 paket dagligen. Efter införandet rasade antalet paket från Kina ner till 16 000 om dagen.

Annons

Den nya lösningen är tänkt att förenkla hanteringen både för konsumenten som dessutom får en lägre och varierad avgift beroende på hur dyr varan är, och för Postnord som slipper en manuell handläggning.

Postnord skriver i ett pressmeddelande att de hoppas att fler internationella e-handlare kommer att ansluta sig till den här lösningen.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons