Annons
Nyheter

SD:s Karlsson: Vinna eller försvinna

Läget för Sverige är helt katastrofalt. Sverige står på riktigt inför en situation som handlar om att vinna eller försvinna.
Det säger Sverigedemokraternas avgående gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson på partiets landsdagar i Örebro.
Politik (TT) • Publicerad 22 november 2019
Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson (SD) varnar för situationen i Sverige. Arkivbild
Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson (SD) varnar för situationen i Sverige. ArkivbildFoto: Stina Stjernkvist/TT

Och i kampen för nationens överlevnad har Sverigedemokraterna den centrala rollen, anser han.

– Vi bär en 1000-årig nations kulturs öde på våra axlar. Vi bär de svenska medborgarnas trygghet och välfärd på våra axlar. Väl tung men också en hedrande börda, och jag tror att vi kan och måste bära vårt hem och folk säkert i hamn, säger Uppvidingebon Mattias Karlsson.

Annons

Sverigedemokraterna styr i dag i Sölvesborg, men enligt Mattias Karlsson är det bara början.

– Vi ska styra varje kommun i Sverige, säger han.

Och det är i nästa val, 2022, de stora förändringarna kan komma.

– 2022 har vi på riktigt chansen att en gång för alla göra upp med 100 år av socialdemokratisk kontroll av vårt samhälle. Vi har chansen att på riktigt göra upp med vanstyre, inkompetens, folkförakt och svenskfientlighet, säger Karlsson.

Han avgår nu som gruppledare i riksdagen för att i stället ägna sig åt att bygga upp en konservativ tankesmedja. Ny gruppledare blir Henrik Vinge (SD).

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons