Annons
Nyheter

Singeldag blev världens största shoppingdag

På singlarnas dag blir shopping en orgie i konsumtion.
Ekonomi • Publicerad 11 november 2017

Det började som en dag för alla singlar men har utvecklats till en konsumtionsorgie. När den 11 november blev singlarnas dag i Kina beskrevs det som en motreaktion på uppståndelsen kring tvåsamheten på alla hjärtans dag – men nu är det framför allt den överlägset största dagen för näthandel i världen.

Redan efter några timmar på lördagen var rekordet från i fjol slaget: Folk hade då handlat för 18 miljarder dollar, närmare 150 miljarder kronor. Omsättningen på singlarnas dag i Kina överträffar summan från "black friday" och "cyber monday" i USA.

Annons

Singlarnas dag pågår i 24 timmar och invigdes med påkostade jippon runt om i Kina. Näthandelsjätten Alibaba arrangerade en gala med bland andra skådespelaren Nicole Kidman och artisten Pharrell Wiliams på gästlistan.

– På singlarnas dag är shopping en sport, det är underhållning, säger en av företagets grundare, Joseph Tsai.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons