Annons
Nyheter

Småland: Många halkolyckor under måndagsmorgonen

Årets första rejäla halka har orsakat en rad olyckor runt om i Småland. I Kalmar avled en person, utanför Vimmerby fick fyra föras till sjukhus och i Markaryd voltade en bil av vägen.
Småland • Publicerad 13 november 2017
Ett flertal olyckor inträffade under måndagsmorgonens halka runt om i Småland och Skåne.
Ett flertal olyckor inträffade under måndagsmorgonens halka runt om i Småland och Skåne.Foto: TT/Googlemaps/Montage

Fyra personer fick föras till sjukhus efter en krock vid i Vimmerby under måndagsmorgonen. Ingen av dem har rapporteras ha allvarliga skador.

Tre bilar var inblandade i olyckan, som inträffade när ett av fordonen bromsade in för vilt, uppger räddningstjänsten enligt P4 Kalmar.

Annons

Olyckan har lett till trafikstörningar i båda riktningar på riksväg 34.

I Kalmar inträffade också en dödsolycka tidigt under måndagsmorgonen när en 38-årig man omkom på Ljungbyvägen vid Rinkabyholm, utanför Kalmar, uppger polisen.

Mannen körde in i ett träd och fördes till sjukhus med allvarliga skador, men hans liv kunde inte räddas. Det är oklart vad som orsakat olyckan, som inträffade vid halv fem-tiden i morse.

Mannens anhöriga har underrättats.

I Älmhult körde en personbil av en lyktstolpe efter avfarten från riksväg 23 på väg västerut söder om Ikeavarhuset.

Det var rejäl halka som orsakade kraschen på avfarten från riksväg 23.
Det var rejäl halka som orsakade kraschen på avfarten från riksväg 23.Foto: Andreas Westergren

Olyckan inträffade strax innan klockan 8 på måndagsmorgonen.

– Det har varit rejält halt här och när föraren skulle svänga in på väg 120 från avfarten efter riksväg 23 så fortsatte bilen rakt fram, säger Åsa Andersson från Älmhults räddningstjänst.

Hastigheten var så pass hög att bilen körde ner en lyktstolpe som en kort tid stoppade trafiken som skulle svänga av riksvägen. Räddningstjänsten kunde snabbt flytta på den. Den kvinnliga bilföraren som är i 20-årsåldern kunde på egen hand ta sig ur bilen och har inte behövt uppsöka sjukvården.

Bilen blev så skadad att den inte kunde köras från platsen och ska bärgas senare under morgonen.

– Vi har haft ett flertal olyckor i hela södra Sverige, ganska många i halka i Skåne och så flera i Småland, säger polisens presstalesperson Anna Göransson under måndagsmorgonen.

Annons

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons