Annons
Nyheter

Småland: Pojke skulle kissa i skogen - bets av polishund

En polsk pojke på tillfälligt besök i Skillingaryd fick ta emot bett från en polishund 2015. Pappan slogs med batong av en hundförare.
Nu kräver den polska ambassaden ett svar från polisen, rapporterar Värnamo Nyheter.
Skillingaryd • Publicerad 21 februari 2018

Familjen har varken fått ersättning för skadorna eller en ursäkt.

SVT:s Uppdrag granskning har tidigare rapporterat om händelsen. Familjen var på semester i Sverige och hade stannat på en rastplats för att sova på sin väg norrut. Äldste sonen i familjen gick till en skogsdunge för att kissa. Plötsligt kom en polishund och bet honom i benet och i armen. När pappan bröt in fick han motta slag.

Annons

Hundföraren hade svarat på ett larm om en misstänkt stöld ur en lastbil som stod parkerad några hundra meter längre ner på rastplatsen.

Familjen anklagades för stölden, och tre personer greps och anhölls, men släpptes senare och förundersökningen lades ner, enligt SVT.

Familjen har gjort flera anmälningar efter händelsen, som inte har lett till några påföljder. Eftersom inga fel har konstaterats har familjen inte heller fått rätt till ersättning.

Pojken uppger att han fortfarande har men efter hundbetten.

Den polska ambassaden vill nu ha svar från Värnamopolisen, och skriver att familjen fortfarande inte har fått någon ursäkt och att man därför vill diskutera en lösning på den missuppfattade situationen.

KB/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons