Annons

Snus och post stals i matbutik

Ica supermarket i Lessebo ska ha utsatts för ett inbrott under natten till tisdagen.
Lessebo • Publicerad 21 november 2017

Klockan 02.19 under den tidiga tisdagsmorgonen gick inbrottslarmet i Ica-butiken i Lessebo. När polisen kom till platsen hade inbrottet fullbordats och polisen upptäckte att tjuvarna tagit sig in i butiken genom att krossa en ruta.

– Man har stulit snus och post, sa Emir Bajric, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö under natten till tisdag.

Annons

Två maskerade personer har enligt polisen fångats av butikens egna övervakningskameror.

Polisen har under tisdagen gått igenom bilderna men inte kunnat göra någon identifiering som lett till några frihetsberövanden.

Varför har man valt att ta just postsäckarna?

– Ingen aning, det går inte att säga, bara att spekulera i, säger Per Bergendahl. säger Per Bergendahl, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Post och tobak var även bytet vid ett inbrott i en Ica-butik i skånska Veberöd den 6 november i år, det skriver Skånska dagbladet.

Tjuvarna tog sig in genom rutan och kom snabbt åt sitt byte av post och snus.
Tjuvarna tog sig in genom rutan och kom snabbt åt sitt byte av post och snus.Foto: Alessandro Nilsson
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Alessandro NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons