Annons
Nyheter

Södra stambanan stängs av under flera helger

Södra stambanan ska moderniseras och medan arbetet pågår kommer en del av tågsträckan att stängas av under vissa helger.
Lund/Hässleholm • Publicerad 15 februari 2018
Eftersom Södra stambanan ska rustas upp kommer delar av sträcka att stängas av under ett par olika helger under 2018.
Eftersom Södra stambanan ska rustas upp kommer delar av sträcka att stängas av under ett par olika helger under 2018.Foto: Arkivbild

Om du ska åka tåg mot Malmö eller Köpenhamn i år bör du ha koll på att sträckan Hässleholm/Lund kommer att vara avstängd under ett par helger under hela 2018.

Trafikverket meddelar att kontaktledningssystemet på den aktuella sträckan måste moderniseras och det kommer att ske under vissa helger i år. När det sker kommer all tågtrafik vara avstängd.

Annons

Tågtrafiken stängs av lördagen klockan 0.15 och det är avstängt till och med måndagen klockan 03, under de aktuella helgerna. Alla persontåg är inställda och ersätts med buss.

Trafikverket skriver i ett pressmeddelande att detta innebär att resan kommer ta längre tid och att resenärer bör ha det i beaktande.

Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons