Annons
Nyheter

Stal 19 paket kaffe – döms till fängelsestraff

En man från Kronoberg som ertappades med att stjäla 19 paket kaffe i en matbutik i Gislaved i början av november döms nu till två månaders fängelsestraff.
Kronoberg • Publicerad 27 november 2017
En man hemmahörande i Kronobergs län har dömts till två månaders fängelse efter att han har stulit 19 paket kaffe.
En man hemmahörande i Kronobergs län har dömts till två månaders fängelse efter att han har stulit 19 paket kaffe.Foto: Montage/TT

Den 10 november stoppade den 28-årige mannen ned 19 paket Nescafé Lyx, till ett sammanlagt värde av 1 073 kronor, i sin väska i en matbutik i Gislaved och gick genom kassan utan att betala för kaffet.

Mannen som vid tidpunkten för stölden avtjänade en villkorlig dom för en tidigare stöld döms nu till två månader i fängelse. Mannen förekommer i belastningsregistret under åtta avsnitt från januari 2016 och framåt, för stöld, ringa stöld/snatteri och bedrägligt beteende.

Annons

Då det finns risk att mannen avviker eller begår fler brott på fri fot ska han vara kvar i häkte fram tills fängelsestraffet verkställs.

28-åringen har erkänt brottet.

Ulf ÖsterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons