Annons
Nyheter

Polis sköt mot bil efter nytt dåd i Värnamo

Fem personer har anhållits efter ytterligare en skottlossning i Värnamo. I samband med jakten sköt polisen mot däcken på en misstänkt bil.
Brott • Publicerad 10 januari 2019
En ny skottlossning har inträffat i Värnamo. Arkivbild.
En ny skottlossning har inträffat i Värnamo. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid 01-tiden natten mot torsdagen som någon sköt mot en bil med flera personer i. Polisen misstänker att en pågående konflikt mellan olika kriminella grupper ligger bakom.

– Lyckligtvis var det dock ingen som blev skadad, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen, till TT.

Annons

Senare stoppade polisen tre bilar i Reftele och Smålandsstenar och grep totalt fem personer som misstänks ha varit inblandade. I samband med polisjakten avlossades skott mot en av bilarna, rapporterar P4 Jönköping.

– En bil kunde vi stanna omgående medan två försökte fly från polisen. De sköt mot däcken och fick stopp på bilen. Den tredje bilen kunde stoppas senare efter att polisen följt efter den, säger Tommy Thorngren vid polisen till P4.

De gripna, samtliga män i 20–25-årsåldern, anhölls senare misstänkta för försök till mord.

Skottlossningen är den andra i Värnamo den här veckan. Den senaste tiden har även flera bilexplosioner inträffat i kommunen och polisen misstänker att händelserna hänger ihop.

– Vi har haft flera händelser senaste veckorna som vi misstänker kan ha att göra med den pågående konflikten, säger Björn Öberg.

– Det är en konflikt mellan kriminella grupperingar som väl pågått i omkring ett och ett halvt år.

Jens Bornemann/TT

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons