Annons
Nyheter

Ljungby: Stor olycka stoppade trafiken på E4an

En personbil och en lastbil har krockat på E4:an strax norr om Ljungby under fredagseftermiddagen. Olyckan var så allvarlig att all trafik stoppades och leddes om från europavägen.\nLjungby • Publicerad 16 mars 2018

Larmet kom till SOS strax innan klockan 16 på fredagseftermiddagen och enligt de första uppgifterna ska det vara 3-4 personer som drabbats i kraschen mellan personbilen och lastbilen.

Olyckan inträffade på den mötesfria vägen mellan trafikplats Ljungby Norra och trafikplats Lagan.

Annons

– Det blev en rejäl sidosmäll. Det ena fordonet har förmodligen kört ut från en vändplats och då kom den andra bilen bakifrån och körde in i sidan, säger Micael Holmstrand, insatsledare vid räddningstjänsten i Ljungby till P4 Kronoberg.

Tre personer befann sig i fordonen när olyckan var framme, en av de dem har transporterats med ambulans till Ljungby lasarett. Den drabbades hälsotillstånd är fortfarande okänt.

Vid 17-tiden meddelar Trafikverket att vägen återigen är öppen för trafik men med begränsad framkomlighet då det återstår bärgnings- och återställningsarbete.

Texten uppdateras

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons