Stor polisjakt efter morddömd rymling

Brott Artikeln publicerades

Jakten efter den morddömde man som rymt från Kriminalvårdens transport i Laxå fortsätter.

– Vi jobbar efter är att han är i det här området, säger Jan-Åke Sjöström, regionvakthavande befäl vid polisregion Bergslagen, till TT under natten.

Polisen har fått in en del tips och utgår från att mannen inte har kunnat ta sig iväg med bil. Sökandet koncentreras till området kring Laxå, Röfors och Finnerödja.

– Vi jobbar efter tips och vi följer vägar. Ibland gör hundar en avstickare och då gör vi ett sök i något område som kan vara intressant.

Helikopter används i sökandet även under natten.

Mannen, som är i 25-årsåldern, rymde vid lunchtid på torsdagen vid Borasjön i Laxå kommun. Han skulle transporteras från en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg till häktet i Sala men rymde när bilen stod stilla.

Ingen fritagning ska ha förekommit vid rymningen, och inte heller något våld. Mannen sprang ifrån Kriminalvårdens personal och in i skogen.

Enligt polisen har mannen ingen dokumenterad historia av våldsamhet utöver det grova våldsbrottet som han är dömd för i tingsrätten. Samtidigt poängterar polisen att det är oklart hur mannen reagerar om han känner sig trängd.

En särskild utredning kommer att tillsättas för att ta reda på vad som hände vid rymningen.