Annons
Nyheter

Svajpa höger – och kossan hittar sin tjur

Nu har moderna dejtingmetoder även nått djurriket. En ny dejtingapp för kossor har tagits fram i Storbritannien, skriver tidningen ATL.
Ekonomi • Publicerad 16 februari 2019
Snygg? Svajpa höger. Arkivbild.
Snygg? Svajpa höger. Arkivbild.Foto: Santiago Lyon

Den Tinderliknande appen kallas Tudder, och finns än så länge bara för kossor och tjurar, som får teknikens hjälp att hitta kärleken via nätet. Appen har tagits fram av företaget Hectare, som funderar på att utveckla den även för får, så att även baggar och tackor kan fixa dejten på modernt vis.

Precis som Tinder hjälper Tudder till att para ihop de kärlekskranka till en perfekt matchning. I alla fall ur djurägarnas perspektiv – vad tjurarna och kossorna egentligen drömmer om är svårt att veta. Appen hjälper i alla fall lantbrukare att para ihop kor med tjurar som har rätt egenskaper ur avelssynpunkt.

Annons

Bloomberg ger exempel på hur profilerna utformas: "välväxt ung tjur redo att börja jobba" och "snäll, stor och stark, gör fina am- och dikor".

Om profilerna stämmer med egenskaperna som söks svajpar bonden sitt gillande, eller scrollar vidare bland utbudet av villiga tjurar som visas med bild och allt.

Då drömprinsen till slut uppenbarar sig slussas bonden vidare till en särskild boskapsförsäljningssajt där ägarna till djuren kan kontakta varandra, och själva dejten kan göras upp.//TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons