Annons
Nyheter

Svår trafikolycka i Kiruna kommun

Olycka (TT) • Publicerad 12 januari 2019
En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter en trafikolycka. Arkivbild.
En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter en trafikolycka. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

En svår olycka mellan en lastbil och en mindre buss inträffade i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun.

Hur många personer som var inblandade i olyckan är inte klarlagt. Polisen vill inte gå ut med mer information om antalet skadade eller skadeläge.

Annons

Olyckan skedde före klockan två under natten mot lördagen. En person fördes från platsen i ambulanshelikopter och var talbar med lindriga skador.

Båda fordonen som var kraftigt demolerade har bärgats från platsen och tagits i beslag för att olyckan ska kunna utredas av polis.

Lastbilschauffören är fysiskt oskadd med svårt chockad, enligt hans arbetsgivare. I ett pressmeddelande uppger de att denne tas om hand av både företagets personalavdelning samt extern vård.

– Vi har förhört lastbilschauffören och det var ytterligare en person som fördes till sjukhus som vi också har förhört, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén.

Enligt uppgifter från både Expressen och Aftonbladet ska sex personer som färdades i minibussen ha omkommit vid krocken.

Artikeln uppdateras

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons