Annons
Nyheter

Svenska död i flygkrasch i Brasilien

Brasilien • Publicerad 18 oktober 2017

En svensk kvinna har omkommit i en flygkrasch i Amazonas i Brasilien.

"Det är med djup sorg vi bekräftar en av våra kollegors död i en tragisk olycka i Amazonas", skriver miljöorganisationen Greenpeace i ett uttalande.

Annons

– UD känner till att en svensk kvinna i 20-årsåldern bosatt i Svealand har omkommit i en flygkrasch i Brasilien. Anhöriga är underrättade, säger Mathias Heimonen vid UD:s presstjänst till TT.

Kvinnan, enligt lokala medier 29 år gammal, färdades i ett litet plan från Greenpeace tillsammans med piloten och tre brasilianska kollegor. Planet kraschade i floden Rio Negro nära staden Manaus på tisdagen klockan 11 lokal tid, rapporterar den brasilianska tidningen O Globo.

De överlevande vårdas på sjukhus.

En utredning för att hitta orsaken till olyckan har inletts på platsen.

Greenpeace i Brasilien meddelar att organisationen koncentrerar sig på att "hjälpa offren och deras familjer och att samarbeta med de organ som utreder händelsen".

Planet som kraschade är en Cessna Caravan 208. Ett flygplan av samma modell kraschade i regionen Manaus 2015, men då blev ingen allvarligt skadad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons