Sverige tog sjätte raka VM-guldet

Precis som för två år sedan avgjordes innebandyfinalen mellan Sverige och Finland efter straffar.
Innebandy • Publicerad 9 december 2017

Och precis som då vann Sverige, i år, med 6–5.

Det var Sveriges sjätte raka VM-guld.

Precis som 2015 blev Amanda Delgado Johansson finalhjälte genom sitt straffmål.

I årets VM-final i Bratislava inledde VM-debutanten Sofia Joelsson målskyttet i den tionde minuten. Finland kvitterade minuten senare genom stjärnan Veera Kauppi. Med fem minuter kvar av perioden gjorde Sara Steen 2–1.

I det senaste VM-slutspelet var Amanda Delgado Johansson debutant. I år är hon en av de största stjärnorna. Men inför finalen hade det varit skralt med målskyttet från hennes sida med "bara" fyra mål på fem matcher.

I den andra perioden utökade hon VM-målskörden med 50 procent då hon gjorde både 3–1 och 4–1.

I slutet av perioden reducerade Finland genom Nina Rantala i powerplay.

Nästa reduceringsmål kom också i powerplay. Efter 7.45 i sista perioden gjorde Oona Kauppi, tvillingsyster till Veera, 3–4. Kvitteringen kom två minuter senare – genom Veera Kauppi, som dominerade i den sista perioden.

Men när just Veera Kauppi blev utvisad lyckades Sverige göra 5–4, genom Moa Tschöp.

Finland och Veera Kauppi gav dock inte upp, en knapp minut senare satte hon även kvitteringsmål nummer två, 5–5, och tog matchen till förlängning och straffläggning.