Annons
Nyheter

Ta vara på kylan - regn väntas

Det blir en kylig natt i Kronobergs län med mer snö på gång. Men för den som gillar snön är lyckan kort. SMHI meddelar regn under nästa vecka.
Kronoberg • Publicerad 20 januari 2018

Ta vara på vintervädret - snart slår det om.
Ta vara på vintervädret - snart slår det om.Foto: Petr David Josek

Hela Kronobergs län är täckt av snö och under lördagen förväntas det komma mer snö. På vissa håll kan det även komma kraftigare snöfall, mellan fem och tio centimeter fram till söndagsmorgonen.

Annons

Under natten till söndagen kommer temperaturen att sjunka till mellan noll och tre minusgrader. På söndagen blir det mest uppehåll och molntäcket som har lagt sig över Kronoberg kan spricka upp, skriver SMHI på sin hemsida.

Det är relativt kall luft i hela Sverige, men kylan varar inte länge. Under nästa vecka förväntas vädret slå om, mildluften bryter igenom med flera plusgrader över Götaland och stora delar av Svealand. En del regn kan också komma över de sydliga regionerna.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons