Annons
Nyheter

Tågstopp: Stort signalfel stoppade tågtrafiken i södra Sverige

Ett omfattande signalfel stoppade det mesta av tågtrafiken i södra Sverige och kommer att orsaka omfattande förseningar och inställda tåg även genom Kronoberg.
På resecentrum i Växjö var förvirringen stor.
Sverige • Publicerad 23 januari 2018
All tågtrafik i södra Sverige stod helt stilla och på resecentrum i Växjö var förvirringen stor.
All tågtrafik i södra Sverige stod helt stilla och på resecentrum i Växjö var förvirringen stor.Foto: Urban Nilsson

Trafikverket meddelade mycket kortfattat att merparten av tågen i den södra regionen stod stilla på grund av det omfattande signalfelet. Trafiken genom samtliga stationer i Kronoberg var stoppade vid 21.30-tiden under tisdagskvällen.

– De är ett fel i dataöverföringen i vårt signalsystem som gör att våra trafikledare inte kan styra trafiken alls just nu. Därför står det stilla, säger Mona Huovinen, vid Trafikverkets presstjänst vid 21-tiden.

Annons

På stationen i Växjö hade resenärerna svårt att få några klara besked.

De passagerare som strömmade till vid perrongen tittade förvirrat på skyltar och försökte få information. Beskedet från konduktörerna var att all tågtrafik söder om Nässjö var inställda under tisdagskvällen till följd av signalfel.

– Jag är inte förvånad. Förseningar är något normalt när man åker tåg numera, sade en besviken Ali Fridell , som var på väg till Emmaboda.

Ett Krösatåg mot Alvesta kunde dock komma iväg i tid strax före klockan 22.00.

Först vid onsdagens trafikstart räknar Trafikverket med att tågen kan börja rulla enligt tidtabell igen.

Jens NielsenSkicka e-post
Jan BärtåsSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons