Bolagskraft begärs i konkurs

Tingsryd 2009-02-26 | Uppdaterad 2009-02-25

Ett företag i Högsby har lämnat in en konkursansökan mot bemanningsföretaget Bolagskraft i Tingsryd. Konkursförhandlingen är planerad för den 13 mars vid Växjö tingsrätt.


Smålandsposten den 3 februari 2009.

Gärd Fors, vd och delägare av Bolagskraft AB: ? Vi bestrider.


Bolagskraft har varit en företagsraket senaste åren med en väntat försäljning av tjänster på 50 miljoner kronor år 2008. Men nu har bolaget fått ekonomiska bekymmer.
Hos kronofogdemyndigheten fanns i går aktuella betalningsförelägganden på över 540000 kronor. Ytterligare 340000 kommer till under veckan. Dessutom finns bestridda förelägganden på sammanlagt nästan 1,5 miljoner kronor

Till grund för den nu aktuella konkursansökan ligger fordringar på drygt 670000 kronor. Det är Resurspartner i Sverige AB i Högsby som lämnat in ansökan. Smålandsposten har förgäves sökt företagets ägare för en kommentar.
Gärd Fors, som är delägare och vd för Bolagskraft, hade inte fått någon underrättelse om konkursansökan när Smålandsposten ringde.

– Vi har tidigare bestridit dessa räkningar och vi kommer också att bestrida själva konkursansökan, säger hon.
Men hon förnekar inte att hennes företag har betydande ekonomiska bekymmer. Och enligt henne beror det på att en av Bolagskraft kunder beställer varor och tjänster i bolagets namn.
– Vi har gjort en polisanmälan om detta, säger Gärd Fors som fruktar att ytterligare ovälkomna fakturor kan komma in på uppemot fem miljoner kronor.

Från eko- och miljöbrottsteamet vid Kalmarpolisen bekräftas att en polisanmälan finns gällande grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri. En förundersökning har inletts.
Den nu polisanmälde personen är kund hos Bolagskraft. Han har anlitat olika byggföretag för att bygga stallar och ladugårdar.
Bolagskraft affärsidé är att personer utan egen firma ändå kan agera såsom eget företag via just Bolagskraft.

Kan det möjligen vara så att affärsidén har en mycket svag punkt som kan utnyttjas?
– Ingen av våra uppdragstagare har rättighet att teckna avtal i vårt namn. Men vi har ändå skickat brev till för oss kända leverantörer att inga fakturor godkänns gällande denna persons verksamhet, säger Gärd Fors.
Hur Bolagskraft kan styrka sin version av den här härvan återstår att se.Kommentarer

 • Bolagskraft AB

  Med Gerd Fors i spetsen, har på ett utomordentligt sätt skött sina förehavande gentemot mina kunder och mig under flera år.
  Hon har mitt fullständigt förtroende och kommer att anlitas även fortsättningsvis.


 • Leverantörers ansvar?

  Har inte de som tar emot besällningar av varor och tjänster också ett ansvar?
  De har väl skyldighet att kontrollera beställarens befogenheter.
  Var själv utsatt för liknande bedrägerier för några år sen men de företag som inte kollade personen ifråga fick inte en enda krona av mig.
  Det får inte vara hur lätt som helst att utge sig för att representera ett företag utan både fullmakt och legitimation.


 • Tråkigt

  Tråkigt när man hamnar i ekonomisk kris på grund av sånt man inte kunnat råda över - lika tråkigt för företag som för privatpersoner - och värst av allt kanske det är när det beror på rent brottsligt agerande från andra. Man är bara så hjälplös mot brottslighet!
  Håller tummarna för Gärd och Bolagskraft!


 • Konkurs

  Som medlemsintressent till Lidhems GK blir jag riktigt upprörd när detta uppdagas...Hur hade Bolagskraft tänkt sig bedriva verksamhet på Lidhems GK med svåra ekonomiska problem. Jag känner mig otroligt lurad av både Lidhem o Bolagskraft. Min ansökan till medlemsskap återtages härmed.


 • Re; Rune

  Hur menar du egentligen? Det är väl varken bolagskraft eller Lidhems fel att det begåtts bedrägeri utanför deras kontroll? Är du inte läskunnig eller?!


 • Martin

  hur kan ett företag bli utsatt för upprepade bedrägerier och dessutom konkursansökning utan att göra något åt det? Givetvis ligger det ett lik garderoben...som kommer att komma fram. "utanför deras kontroll" Bra internkontroll...Den som lever få se....


 • Reply Rune

  Vi kan bara hoppas att inte fler reagerar som Rune - det är väl helt uppenbart att inte ens skuggan av en misstanke faller på Bolagskraft, som alltid skött sig näst intill perfekt. Fullt förtroende nu och när detta löst sig alltså!


 • Märkligt...

  Tycker det hela känns rätt märkligt!
  Men för att vara på den säkra sidan så har jag personligen plockat ut alla pengar jag hade hos BK och inväntar mer information innan jag gör nästa inbetalning.
  Borde inte BK själva informera oss andra "kunder" om vad som händer istället för att man ska få läsa om det i media.....!
  Nyfiken på vad som händer o hur tankarana går inom BK...!huvudnyheter just nu

Smålandsposten Nära 31 oktober

Nyheter [Uppdaterad i går 16:09]

Dina lokala TV-nyheter från Smålandsposten kan du se här.

 


Hästen som är som en hund

Nyheter [2014-10-30]

Med en månad kvar till uppvisning är det hårdträning för Oden och Jessica. Den tioåriga nordsvenska valacken Oden delar Jessica med sin morfar och sedan sex år tillbaka är det hon som tränar honom.

 


TV: Bollkoll den 30 oktober

Sport [Uppdaterad 2014-10-30]

Öster måste vinna. Något av lagen före måste tappa poäng. Förutsättningarna är klara inför sista omgången av superettan. I dagens Bollkoll har vi stor fokus på dramat. Ni möter bland annat Östers Alexander Henningsson och utlånade Östermålvakten Robertino Kljajic som just nu spelar med söndagens motståndare Degerfors.

 


Tingsryd

Du missar väl inte Mera Tingsryd?

Mera Tingsryd är en tidning som innehåller lokala reportage, porträtt, annonser och information kring vad som händer i kommunen. Tidningen kommer ut i slutet på varje månad.
Har du nyhetstips, kontakta Johan Persson
Telefon/mobil: 0470-77 06 02.
E-post: meratingsryd@smp.seKalendern

Har ni haft föreningsmöte?

Klicka på länken nedan för att skicka in ett referat från föreningsmötet till oss. Vi är intresserade av att få del av dessa möten och en del av texterna kommer vi publicera i tidningen.

Tingsrydsredaktionen

Storgatan 55 A
362 22 Tingsryd

Kontaktinformation Tingsrydsredaktionen
tingsryd.red@smp.se
Telefon: 0477-541 30


Mest läst på Tingsryd senaste veckan


Nyheter

TV: Senaste sändningen från Smålandsposten Nära

Lokala TV-nyheter från Kronoberg den 30 oktober.

 

Nyheter

Läs mer i dagens Smålandsposten

Växjö: Växjö kan ha gjort intrång på varumärket • Kulturparken och emigrantinstitutet kan komma att samverka • Inblick: Magnus har svårt att passa in på arbetsmarknaden • Alvesta:Älmhult: Lessebo: Nya möjligheter för unga • Tingsryd: Sjösänkning går enligt plan • Ny askgravlund invigs • Utrikeskrönikör: Erik Esbjörnsson Krönikan: Björn Elmgren: Typografen - i dag en avskaffad typ

Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt på sporten

Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.

Taggade.se

Taggade.se

En späckad tävlingskalender, reportage och resultat från olika lopp. Nu lanserar Smålandsposten en helt ny sajt för tävling och träning med fullt fokus på det som händer i sydostregionen.

logga
Logga
Bilen
Ford Mondeo 2,2TDCi Business 5d -11
Svartmetallic 5.600 mil 193.000 kr