Rektorer byter skolor med varandra

Tingsryd 2013-03-26 | Uppdaterad 2013-03-26

Sviktande kunskapsresultat på Dackeskolan gör att det krävs förändring. Så resonerar skolchefen Yngve Rehnström som nu förklarar att man byter plats på Dacke­skolans och Väckelsångskolans rektorer.


Robert Jonasson och Fredrik Wärn byter arbetsplatser.Foto: Emelie Olsson

?När man känner att man inte kommer framåt måste man hitta på nya lösningar.? Yngve Rehnström, skolchef


– När man känner att man inte kommer framåt måste man hitta på nya lösningar, säger Yngve Rehnström.
Elevernas måluppfyllelse på Dackeskolan är för låg. De senaste åren har man aktivt arbetat för att främja förbättrade studieresultat, men utan att lyckas. Nu tar man från barn- och utbildningsförvaltningens sida till nya grepp och byter ut rektorn. Robert Jonasson, som varit rektor på Dackeskolan i fyra år, flyttas till Väckelsångskolan och byter plats med nuvarande rektorn Fredrik Wärn.
Allt har gått snabbt. De båda rektorerna fick höra talas om planerna efter sportlovet och redan nästa vecka byter de plats.
– Jag och skolchefen har resonerat tillsammans. Vi har kommit överens om att det är ett bra läge att förändra det här. Betygen behöver lyftas och nu ser vi en möjlighet att byta, säger Robert Jonasson.
Hur känns det att du som rektor byts ut i det här läget?
– Självklart önskar jag att vi hade haft en måluppfyllelse som var den bästa tredjedelen i landet, men nu ser det inte ut så. Jag tycker att det här är en bra lösning, säger han.
Fredrik Wärn håller med. Han är medveten om att ett stort ansvar ligger på hans axlar när han övertar arbetet med Dackeskolans måluppfyllelse. Men rektorerna tycker själva att platsbytet är odramatiskt och vill inte att det ska få för stora proportioner.
– För oss är det här inte dramatiskt. Det är ingen ovanlighet att man byter arbetsplats och framför allt inte inom en förvaltning, säger Fredrik Wärn.
När skolpersonalen nåddes av nyheten för någon vecka sedan blev situationen orolig. De krävde ett möte med skolchefen Yngve Rehnström och ifrågasatte varför beslutet tagits utan deras vetskap.
– Vad man än gör så finns det personer som tycker att det är bra medan andra inte gör det.
Robert Jonasson blir nu rektor för både förskolan och skolans F-6, något som inte var Yngve Rehnströms plan från början.
– Men jag fick backa på den punkten. Personalen på Väckelsångskolan var väldigt tydlig med att de vill ha en rektor för hela sin verksamhet och då får det bli så, säger Yngve Rehnström.Läsarkommentarer - policy

På smp.se kan läsarna genom läsarkommentarer tycka till i de flesta frågor, både om det som finns på sajten och sådant som engagerar i nyheter och reportage. Smp.se:s ansvarige utgivare har juridiskt ansvar för innehållet i kommentarerna. Därför kommer vi ta bort kommentarer som bryter mot våra regler, kommentarer kan raderas, helt eller delvis. smp.se kan också välja att stänga av möjligheten att kommentera vissa artiklar.

Så här vill vi att det ska fungera:

* Vi ser helst att inläggen undertecknas med ditt namn.

* Vi värdesätter snabba och raka inlägg, därför får kommentarer till artiklar max vara 700 tecken.

* Ditt inlägg ska ha en vänlig, civiliserad ton och hålla sig till ämnet.

* Debattspråket är svenska.

* Länkar och bilder accepteras, men leder de till olämpligt eller ovidkommande innehåll plockas de bort.

* Din kommentar kan komma att användas i andra sammanhang på smp.se eller i papperstidningen.

Det här vill vi slippa:

* Inlägg som kränker andra personer. Respektera andras uppfattning.

* Kommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget.

* Stötande uppförande som obscena ord eller sexistiska yttranden.

* Inlägg som är obegripliga eller av nonsenskaraktär.

* Hot, trakasserier eller lögner.

* Utpekande av andra personer som brottslingar.

* Uppmaningar till brottslig verksamhet.

* Kommersiella budskap. Vill ni annonsera, ta kontakt med vår annonsavdelning.

* Material som skyddas av upphovsrättslagen. Du får alltså bara bidra med sådant som du själv har skrivit, har upphovsrätten till eller fått tillstånd att publicera.

Disqus


TV: Mikael Jeansson: "Jag har inte försökt påverka"

Nyheter [Uppdaterad 2014-09-18]

Socialdemokraten och vice ordförande i kommunstyrelsen i Tingsryd Mikael Jeansson tipsade en närstående om att det fanns ett ledigt jobb inom Tingsryds kommun. Ett jobb som inte annonserades ut och som den närstående nu har.

 


huvudnyheter just nu

TV: Smålandsposten Nära 30 september

Nyheter [Uppdaterad i dag 16:50]

Lokala nyheter från Smålandsposten Nära. I tisdagens sändning om Växjös inventering av träd i staden, vi går på Regionteaterns släpp av höstens premiärer och så träffar vi 90-åringen som tränar två gånger i veckan.

 


TV: Charlotte och Pamilljah klarade VM-distansen

Nyheter [I går 12:04]

Charlotte Tillman och Pamilljah lyckades fullfölja distansen vid unghäst-VM i Slovakien. Ekipaget från Rockatorp kom på 18:e plats.

 


Tingsryd

Du missar väl inte Mera Tingsryd?

Mera Tingsryd är en tidning som innehåller lokala reportage, porträtt, annonser och information kring vad som händer i kommunen. Tidningen kommer ut i slutet på varje månad.
Har du nyhetstips, kontakta Johan Persson
Telefon/mobil: 0470-77 06 02.
E-post: meratingsryd@smp.seKalendern

Har ni haft föreningsmöte?

Klicka på länken nedan för att skicka in ett referat från föreningsmötet till oss. Vi är intresserade av att få del av dessa möten och en del av texterna kommer vi publicera i tidningen.

Tingsrydsredaktionen

Storgatan 55 A
362 22 Tingsryd

Kontaktinformation Tingsrydsredaktionen
tingsryd.red@smp.se
Telefon: 0477-541 30


Mest läst på Tingsryd senaste veckan


Nyheter

Läs mer i dagens Smålandsposten

Växjö: Benny Johansson kan bli ny borgmästare efter Nils Posse • Skolelev blev utsatt för grova kränkningar på nätet • Äggfri kost i skolan • Alvesta: Mopedveteraner besökte Högåsen • Älmhult: Ja till ombyggnad av Liljebackens förskola • Svårt att få stopp på stor vattenläcka • Uppvidinge: Spännande höstprogram på Studieförbundet Vuxenskolan • Tingsryd: Idekullas nior bjöds på smålänskt mörker Lessbo: Glasbranschen lägger upp strategin • Personligt: Emelie Helleblad tog över Hennings konditori • Krönika: Ester Roxberg: Vad är en hemstad? • Kultur och nöje: Klas Östergren med ny roman

Tjänstgörande webbredaktör

Har du hört någonting som vi borde skriva om? Tipsa oss!

0470-770617

Per Jodenius
per.jodenius@smp.se
Telefon: 0470-770617


Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt på sporten

Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.

Taggade.se

Taggade.se

En späckad tävlingskalender, reportage och resultat från olika lopp. Nu lanserar Smålandsposten en helt ny sajt för tävling och träning med fullt fokus på det som händer i sydostregionen.

logga
Logga
Bilen
Ford Fiesta 1,25 Titanium 5D -11
Grå met 4.700 mil 99.000 kr