Annons

Två män anhållna efter butiksinbrott

Vid 01-tiden på natten till fredagen grep polis två män i Kalvsvik söder om Växjö.
Växjö • Publicerad 16 februari 2018
Två män greps under natten till fredagen misstänkta för inbrott i lanthandeln i Kalvsvik.
Två män greps under natten till fredagen misstänkta för inbrott i lanthandeln i Kalvsvik.Foto: Arkivbild

– Ett vittne har hört att någon har varit på nedervåningen i butiken och stökat. En bil lämnar och strax därefter kunde en polispatrull stoppa en flyende personbil, säger Alexander Gustafsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

De gripna männen, som båda är i 20-årsåldern, är kända av polisen sedan tidigare. De anhölls under natten misstänkta för stöld genom inbrott, polisen har även beslagtagit den bil som männen färdades i.

Annons

– Butiken har blivit av med ett kassaskåp som inte är anträffat. Så det kan bli fler gripanden framöver, säger Gustafsson.

Under natten till torsdagen skedde ett liknande inbrott i lanthandeln i Åryd. Men polisen vet ännu inte om de båda händelserna hänger ihop.

– Utredningen får visa om dessa inbrott har ett samband. Men det är ju lätt att anta att så är fallet eftersom tillvägagångssättet är väldigt likt, säger Andreas Jörnefeldt, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen, på fredagsmorgonen.

– Våra tekniker är på plats nu på morgonen för att göra en utvidgad brottsplatsundersökning, en lite mer omfattande än den som vår patrull gjorde i natt. Vår förhoppning är att kunna vara klara så snabbt så möjligt så att butiken har möjlighet att hålla öppet under dagen, fortsätter han.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons