Annons
Nyheter

Ulf Kristersson: Jag beklagar djupt

Moderatledaren Ulf Kristersson varnar Centern och Liberalerna för att stödja en socialdemokratiskt ledd regering.
Om dagens besked blir verklighet så spräcker det Alliansen, säger han.
Politik • Publicerad 11 januari 2019
Ulf Kristersson. Arkivbild.
Ulf Kristersson. Arkivbild.Foto: Foto: Naina Helen Jåma/TT

-Jag tror att det skulle vara ett historiskt misstag, säger Ulf Kristersson.

Moderatledaren beklagar djupt att Centern och Liberalerna nu ser ut att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Enligt honom innebär Centerledningens besked att C blir ett stödparti åt S.

Annons

Kristersson anser att C därmed sviker de borgerliga väljare som röstat på en Alliansregering.

Moderatledaren kommer dock att försöka rädda Allianssamarbete på lokal nivå.

Han håller sin pressträff direkt efter C-ledaren Annie Lööf.

- Centerns ledning har alltså rekommenderat sitt parti att stödja Löfven, och bli stödparti till S och MP. Av vad jag förstår är det också ditåt som L:s ledning vill driva sitt parti. Jag beklagar djupt om detta blir C och L:s definitiva beslut, säger han vid en presskonferens.

Kristersson fortsätter:

-C och L kommer att budgetsamarbeta med exakt den vänsterregering som de gick till val på att byta ut, och som riksdagen har sagt nej till två gånger.

-Det är en regering som till 75 procent har sitt underlag i vänsterpartier, en sådan regering kommer inte att klara av att driva långsiktig borgerlig reformpolitik.

-De väljare som röstade på något av de fyra Allianspartierna för att också få en Alliansregering är varmt välkomna till ett borgerligt parti som man kan lita på, säger Kristersson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons